Det bästa sättet att lära känna oss på R2M är att lyssna på våra medarbetare

Här berättar de om sina erfarenheter och vardagen på R2M.

Joy, Javautvecklare och DevOps

Hej Joy! Vad gör du på R2M?

– Just nu jobbar jag som Javautvecklare med fokus på förvaltningsbarhet, min uppgift är helt enkelt att se till att det färdiga systemet blir lätt att förvalta. Min resa på R2M började redan för 10 år sedan, då i rollen som produktspecialist för Javaapplikationsservrar. I början var mitt fokus på förvaltning samt utveckling av verktygsstöd/automatisering för konfiguration och med tiden växte jag till team lead. Efter ett tag kände jag att jag ville fokusera mer på utvecklingen, vilket jag har fått fullt stöd i av R2M. När jag känner mig redo ta ett steg till i min utveckling lutar det åt att jag åter vill ägna mig mer åt arkitektur.  

Vad jobbar du med nu?

–  Sedan drygt ett år tillbaka jobbar jag med ett väldigt intressant utvecklingsuppdrag på Inera. Vi arbetar med att digitalisera sjukskrivningsprocessen och införa elektroniska läkarintyg. Tjänsten underlättar både för vårdgivare och invånare och det känns kul att få bidra till detta.

Varför ska man jobba på R2M?

– Utöver intressanta uppdrag är det för att man har härliga kollegor och bra sammanhållning. Alla älskar att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Det finns inget man inte kan fråga om man behöver hjälp. Vi jobbar även mycket tillsammans, i nästan alla mina uppdrag under 10 års tid har jag alltid jobbat med minst en annan R2M:are i uppdragen. Jag uppskattar också att vi har fokus på balans mellan arbete och fritid. 

Vem passar för att jobba på R2M?

 – Alla som är nyfikna, hungriga på att lära sig nytt och vill dela med sig av sin kunskap passar in på R2M. Det viktigaste är att du tycker att det är roligt och är intresserad.

Vad är det bästa med att jobba på R2M?

– Den starka sammanhållningen vi har trots att vi är ett konsultbolag. Vi har ofta event, sociala och utbildande, som skapar gemenskap. Vi gillar att utvecklas och jobba tillsammans!

 

Mia, Javautvecklare

Hej Mia! Vad gör du på R2M?

– Som Javautvecklare jobbar jag med att förstå kundernas behov och hjälpa dem att förbättra sin värld med hjälp av programvara. Just nu sitter jag hos Kronofogden där jag arbetar med att ersätta gamla stordatorsystem med moderna och användarvänliga webbapplikationer. Det är ett spännande och lärorikt projekt med många erfarna konsulter som kollegor. Jag trivs mycket bra i projektet som jag deltagit i sedan 2015. Utöver kunskapsutbytet i teamet känns det roligt att få vara med och bidra till ökad samhällsnytta. 

Varför ska man jobba på R2M?

– R2M är ett trevligt och familjärt bolag som har precis rätt storlek. Det är tillräckligt stort för att ha ett bra utbud av aktiviteter och uppdrag, men litet nog för att vi konsulter ska kunna lära känna varandra. Ett stort plus är också att det finns fler kvinnliga utvecklare på R2M än på många andra konsultbolag.

Vem passar för att jobba på R2M?

– En person som är nyfiken, öppen och har lätt för att samarbeta. Att kunna samarbeta är nog extra viktigt då vi oftast jobbar i team. 

Vad är det bästa med att jobba på R2M?

– Att det är så många utvecklare på R2M tycker jag är värdefullt. Det är kul att umgås med likasinnade tekniknördar. ;-) Sedan uppskattar jag att det ofta bjuds in till evenemang som konferenser, meetups och olika teamaktiviteter. Det gör att vi på R2M får träffa varandra även om vi till vardags sitter ute hos kund

Carl, Javautvecklare

Hej Carl! Vad gör du på R2M?

– Jag jobbar som Javautvecklare. Det innebär att jag har backendprogrammering i Java som fokus, men jag har en rätt stor spridning i vilka tekniker jag arbetar till vardags. Rent praktiskt sitter jag mycket med Spring Boot och skriver webbapplikationer samt rena backendtjänster. Utöver Javabackend blir det ibland jobb med devops-grejer som dockercontainrar, Kubernetes och uppsättning av byggpipelines. Ibland blir det frontend i form av moderna ramverk som Angular. Programmering är den fasta punkten som alltid finns i mitt arbete. Annars kretsar mycket kring kunden jag sitter hos – att förstå deras behov, förstå domänen, och därefter göra det som behövs för att lyckas med uppgiften.

Vad jobbar du med nu?

– Just nu sitter jag hos Pricer som erbjuder lösningar för elektroniska hylletiketter för detaljhandeln. Uppdraget innebär jobb med både backend- och frontendprogrammering samt med aktuella tekniker som cloudmiljöer och Kubernetes. Jag stortrivs verkligen med uppdraget och uppskattar den energiska andan och drivet som finns hos hela företaget.

Varför ska man jobba på R2M?

– Förutom att du får lösa intressanta uppgifter med moderna teknikstackar ska du jobba på R2M om du gillar att jobba i team med vettiga människor. Ett stort plus är att vi oftast jobbar i team tillsammans med andra R2M:are. Jag har alltid varit väldigt nöjd med de personer jag jobbat med, både R2M-kollegor och kollegor på uppdraget. Överallt där jag varit har vi haft en bra sammanhållning och det dagliga arbetet har fungerat smidigt, vilket ju är något av det viktigaste på en arbetsplats.  

Vem passar för att jobba på R2M?

– Har du ett genuint intresse för teknik, är intresserad av att lära dig nya saker och är villig sätta dig in i kunders problem och arbetssätt tror jag att du kan passa in på R2M. Sen är det förstås ett plus om du är trevlig. ;)

Vad är det bästa med att jobba på R2M?

– Det stora teknikintresse som genomsyrar företaget i kombination med de vettiga människor man får jobba med varje dag. Sedan har vi en otroligt duktig ledning som är lätta att ha och göra med och gör ett fantastiskt arbete för att stödja oss konsulter. Jag kan kommunicera rakt och öppet med min chef, och när det behövs även med resten av ledningen. Många inom ledningen har en teknisk bakgrund och har själva tidigare jobbat som it-konsulter vilket gör det lättare för dem att relatera till mig och situationer ute hos kund.

 

Vi delar med oss av vår kunskap

Olika perspektiv är värdefulla för att se nya möjligheter och komma fram till bättre lösningar. Därför brinner vi för att dela vår kunskap både med varandra och andra. Det gör vi varje dag när vi arbetar tillsammans. Det gör vi också genom R2M Academy, meetups, tech talks, utbildningar och inspirationsföreläsningar. Läs våra konsulters tankeväckande inlägg i vår blogg.

Till bloggen




Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor